מאמרים
עמוד הבית > מאמרים > מודעות שבועית
לשלוט בדיבור - מודעות שבועית
30 מאי, 2010

בשבוע שעבר קיבלתי את התגובה הבאה למודעות היומית עבור יום שני, ה- 10 למאי 2010:
"אני מבין שרכילות פוגעת באחרים, אבל תאמר לי, איך היא פוגעת בנו?"

אין מילים בפי לתאר, כמה אני מעריך את התגובות ואת הדו-שיח הנובעים מהמיילים  שנשלחים על ידיכם. לגבי תשובה לשאלה ...

למעט הטבע הפוגעני הברור של הרכילות, הפוגע באנשים עליהם מרכלים,  אנחנו גורמים פגיעה בלתי הפיכה לעצמנו, וזאת בשתי דרכים:
בזמן שאנחנו מרכלים על האחר, כל האור הרוחני - האנרגיה שאנחנו מפיקים מהמעשים טובי הלב שלנו, מההשפעה החיובית שלנו, מנדיבות הלב שלנו,  מהחיבור שלנו אל הבורא - מועברים באופן מיידי אל האדם עליו אנחנו מדברים.


 

במילים אחרות, אנחנו יכולים לדבר על מי שאנחנו רוצים, אבל המחיר שאנחנו משלמים הוא בהחזרה של כל העבודה הרוחנית עליה שקדנו. כמעט כמו בונוס לאותו האדם עליו דיברנו, אירוני לא?

לכן, אם אתם מוצאים את עצמכם עובדים קשה ברמה הרוחנית שלכם, אבל מרגישים בשינוי קטן בתוצאות, כדאי לכם מאוד לבדוק את 'מדד' הרכילות שלכם. אני לא אומר שזה ההסבר היחיד להרגשתכם הלא חיונית על הנתיב הרוחני, אבל זה בהחלט גורם רציני.

הדרך השנייה בה אנחנו פוגעים בעצמנו, היא סכנה פחות מוחשית ויותר מוסתרת. אם אתם מרכלים על האדם האחר, אתם בעצם שופטים אותו. וכל השפיטה שאנחנו מוצאים החוצה מתוכנו, חוזרת אלינו. אין שום דרך לעקוף את זה. אין שפיטה שיכולה להגיע אלינו, שאנחנו בעצמנו לא הוצאנו אותה קודם לכן.

לכן, אם אתם מוצאים את עצמכם נשפטים על ידי האחרים על לא עוול בכפכם, כדאי שתבררו עם עצמכם את מי וכמה אתם שפטתם. השורה התחתונה היא, שאנחנו נוטים להמעיט בכוחן ההרסני של המילים שלנו. מה שאנחנו פולטים החוצה, חוזר אלינו – אבל ללא כתובת להחזרה.

השבוע תשמרו על הלשון שלכם בשליטה. תחשבו פעמיים לפני שאתם מדברים.

כפי שאימי, קרן ברג לעיתים קרובות אומרת: "לו רק היינו זהירים לגבי מה שיוצא לנו מהפה, כפי שאנחנו זהירים לגבי כל הנכנס לנו לפה".
 

כל טוב,

יהודה ברג.


צירוף 72 השמות לשבוע

   

40. לומר את המילים הנכונות

השתיקו את האגו. לחצו על כפתור ההשתקה.
כעת קיראו לאור לדבר דרככם, כך שכל מילה תרומם את נשמתכם ואת כל המציאות.

לקריאה נוספת על 72 השמות 

שיעורים נוספים
מוצרים נלווים